Exfoliëren en scrubben, waarom is dit zo belangrijk?

Exfoliëren en scrubben, het is helemaal HOT! En niet zomaar, er zitten namelijk een hoop voordelen aan. Welke voordelen en waarom het zo belangrijk is te exfoliëren en hoe een exfoliant en scrub ervoor zorgen dat je een stralende en egale huid krijgt? Je leest het in deze blog!😍

Exfoliëren en scrubben, waarom is dit zo belangrijk?

Exfoliëren en scrubben, het is helemaal HOT! En niet zomaar, er zitten namelijk een hoop voordelen aan. Welke voordelen en waarom het zo belangrijk is te exfoliëren en hoe een exfoliant en scrub ervoor zorgen dat je een stralende en egale huid krijgt? Je leest het in deze blog!

Werking van de huid

Huidcellen vernieuwen zich gemiddeld om de 28 dagen. Verhoornde (dode) cellen worden dan afgestoten doordat de huid plaats maakt voor de nieuwe cellen (per minuut verlies je tussen de 30.000 en 40.000 dode huidcellen)!

Er zijn echter een aantal oorzaken waardoor de celvernieuwing minder goed verloopt. Zo hebben stress, een verkeerde levenswijze met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, luchtvervuiling, verkeerd gebruik van cosmetica en/of verkeerde cosmetica en de zon een grote invloed op de huid.

Daarnaast speelt veroudering een rol. Hoe ouder je wordt, hoe minder snel de celvernieuwing gaat. Uiteindelijk zal de celvernieuwing dusdanig vertraagd zijn, dat het zo’n 50 à 60 dagen duurt voordat er weer nieuwe cellen worden aangemaakt! Het gevolg is een huid met meer rimpels, lijntjes en pigmentvlekken.

Verschil tussen exfoliëren en scrubben

Een scrub bestaat uit korreltjes, die bij beweging over de huid dode cellen van de huid ‘scrubben’. Voor het lichaam kan een scrub fijn zijn, voor het gezicht kun je beter een exfoliant gebruiken. De gezichtshuid is veel dunner dan die van het lichaam en de soms grove korreltjes van een scrub kunnen de kwetsbare huid beschadigen.

Een exfoliant is gemaakt van (fruit)zuren. Ook deze methode zorgt ervoor dat dode cellen makkelijker door de huid worden losgelaten, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken.

Voordelen van exfoliëren en scrubben:

•De zuurstoftoevoer wordt verbeterd doordat het laagje aan dode cellen van de huid wordt gehaald. Wanneer de huid meer zuurstof heeft, werken alle processen beter.

•Doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor de huid wordt voorzien van essentiële stoffen.

•Doordat de huid is verlost van het laagje cellen, zijn werkstoffen uit verzorgingsproducten beter in staat in de huid door te dringen.

•Je huid krijgt een natural glow; zeg maar dag tegen die vermoeide look en doffe teint!

•Exfoliëren is ideaal voor de onzuivere huid. Let erop dat de exfoliant die je gebruikt Salicylzuur bevat. Dit ingrediënt kan diep in de porie komen en lost opgehoopt talg en dode huidcellen op. Daarnaast werkt het effectief tegen puistjes doordat het ontstekingen remt.

Tips voor het exfoliëren en scrubben

•Exfolieer je huid ’s avonds, wanneer je niet meer de deur uit hoeft. Toch overdag gedaan? Gebruik altijd een SPF, je huid is op dit moment namelijk kwetsbaarder.

•Bekijk de gebruiksaanwijzing van je exfoliant over hoe vaak je mag exfoliëren, dit verschilt namelijk per huidtype en product.

•Breng na het exfoliëren altijd vochtinbrengende crème aan. Dit kalmeert de huid en voorkomt uitdroging.

•Wrijf een scrub niet te hard over je lichaamshuid, maar masseer langzaam en met lichte druk.

Je huid écht zichtbaar verbeteren en verjongen? Kies dan naast een goede exfoliant ook voor voeding van binnenuit met SUPP24 Skin Collageen! Het smeren met crèmes van buiten was natuurlijk al heel normaal, maar het word ook steeds meer een gewoonte om van binnen ook goed voor je huid te zorgen. Door het eten van gezonde voeding en juiste supplementen ben je ultiem rimpels, lijntjes en oneffenheden aan het bestrijden!

SUPP24 Skin Collageen kan je hier bestellen!

Blue Brushstroke Moms Influencer Asymmetry Facebook Post Set

Deel deze post op Social Media