Happy feet? Vergeet je voeten niet!

Onze voeten hebben het soms zwaar te verduren!

Ze dragen ons gewicht en brengen ons overal naar toe. Lange wandelingen en slecht schoeisel vergroten de kans op eelt en pijnlijke blaren.
Daarnaast zijn hielkloven een veelvoorkomend probleem.
Een ander voetprobleem zijn likdoorns. Likdoorns kunnen ontstaan door verkeerde schoenen of door vaak belastende bewegingen uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Kortom, goede voetverzorging is belangrijk om deze klachten zo veel mogelijk binnen de perken te houden.

Hier alvast 7 tips om je voeten in topconditie te houden!

 • Draag goed passende schoenen.

  Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijd sokken in je schoenen en trek er elke dag schone aan.

 • Droog je voeten goed af.

  Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmelinfectie.

 • Knip je teennagels recht.

  Zorg dat je je teennagels recht afknipt en niet rond. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn.

 • Gebruik regelmatig een voetenbadje.

  Een verfrissend voetenbadje kan de voeten erg goed doen. Voeg wat zout toe aan het lauw-warme water en laat je voeten ongeveer 10 minuten in het voetenbadje weken.

 • Scrub je voeten.

  Gebruik een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen. Regelmatig scrubben zorgt uiteindelijk voor zachte en mooie voeten.

 • Voeten crèmes en sprays.

  Een verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken. Er bestaan verschillende crèmes om kloven en eelt te behandelen. Heeft u last van zweetvoeten? Dan kan een speciale spray met antibacteriële samenstelling helpen om nare geurtjes te verminderen.
  Aanrader! Gebruik Footlogix!

 • Boek een Pedicure.

  Sammy weet als geen ander waar goede voetverzorging aan moet voldoen. Wil je je voeten eens flink verwennen, breng ons dan eens een bezoekje.

Ik hoop dat ik je met deze verzorgingstips op weg heb geholpen, zodat je straks zonder problemen in je slippers kunt. ⛱️

De producten van Footlogix  kan je hier online bestellen.

Blue Photo Father Dad Appreciation Instagram Post 6

Deel deze post op Social Media